Trustpilot
Trustpilot

Hesteforsikring

En hesteforsikring gør, at du som hesteejer er forberedt på, at din hest kan blive syg eller komme til skade, og i værste fald skal aflives. 

Hvad koster en hesteforsikring?

Økonomien spiller for mange en stor rolle, og behandling eller evt. køb af ny hest kan være en stor post. En hesteforsikring er med til, at behandlingen af hesten sker på den bedste måde fra starten, ligesom den kan være med til at hjælpe dig i gang med en ny hest. Prisen på en hesteforsikring afhænger af flere faktorer, såsom hestens alder, race og anvendelse samt forsikringsdækningens omfang.

Grundlæggende dækning for sygdom og tilskadekomst kan typisk starte fra et par tusinde kroner årligt, men prisen vil naturligvis stige, hvis du har en værdifuld hest eller ønsker den bedste dækning.

Beregn pris på hesteforsikring

Beregn pris

Hvad dækker en hesteforsikring?

En hesteforsikring kan dække en række forskellige risici og omkostninger forbundet med at eje og pleje en hest. Dækningen afhænger af den specifikke forsikringspolice og det forsikringsselskab, du vælger. Her er nogle af de mest almindelige dækninger, som en hesteforsikring kan omfatte:

Livsforsikring til hest

En hestelivsforsikring hjælper dig, hvis det værst tænkelige sker; at din hest dør eller skal aflives i henhold til dyrevelfærdsloven. Livsforsikringen dækker også ved brand, tyveri, bortkomst og transportulykke.

Hos Dansk Hesteforsikring inkluderer livsforsikringen også foster/føl-forsikring for hopper. Forsikringen dækker, hvis din hoppe kaster, eller føllet dør, inden det er 30 dage gammelt. Forsikringen dækker med 25 % af hoppens livsforsikringssum, dog maks. 10.000 kr.

Hestesygeforsikring

En hestesygeforsikring sikrer dig mod pludselige uforudsete udgifter. Forsikringen tegnes som tillæg til livs- eller følforsikring og dækker 80 % af dyrlægeudgifter ved hestens sygdom eller tilskadekomst.

Forsikringen dækker bl.a. undersøgelse og behandling, røntgen, ultralydsscanning og kolikoperation. I tillæg til basisdækningen har du fri mulighed for at tilføje ekstra dækninger – f.eks. for udleveret medicin, alternativ behandling, tand- og bihulelidelser samt genoptræning og sygebeslag.

Hesteansvarsforsikring

Hesteansvarsforsikringen dækker skader, som hesten måtte påføre andre personer eller deres ejendom. Dette kan være nødvendigt, hvis hesten forårsager en ulykke eller skade, som du som ejer er ansvarlig for.

Følforsikring

Følforsikringen dækker det værst tænkelige; hvis føllet dør eller skal aflives i henhold til dyrevelfærdsloven. Brand, tyveri og transportulykker er også dækket. Forsikringen løber til hesten fylder 2 år, hvorefter den overgår til livsforsikring – forsikringen skal dog tegnes, inden føllet fylder 6 måneder.

Foster/følforsikring

Ud over dækning af foster/føl-forsikring, som er inkluderet i livsforsikringen, har du mulighed for at tegne en udvidet foster/føl-forsikring. Den udvidede forsikring dækker også, hvis fosteret/føllet dør som følge af hoppens død og er inkl. sygeforsikring på føllet.

Rideuanvendelighedsforsikring

Rideuanvendelighedsforsikringen, der tegnes som tillæg til hestelivsforsikring, er for dig, der bruger din hest til ridning og ønsker en tilsvarende hest hurtigt, hvis uheldet er ude.

Avlsuanvendelighedsforsikring

Avlsanvendelighedsforsikringen, der tegnes som tillæg til hestens livsforsikring, er for dig, der bruger din hingst til bedækning af mindst 10 hopper årligt. Forsikringen dækker, hvis hingsten bliver kronisk ufrugtbar eller får en uhelbredelig legemlig skade, der forhindrer den i at bedække hopper. Eventuel værdi som ridehest trækkes fra erstatningen.

Stutteriforsikring

En stutteriforsikring er til dig som har minimum 7-8 heste forsikret. Der er ikke en speciel dækning, men du får en billigere præmie, fordi du forsikrer flere heste. Du er således selv med til at vælge, hvordan forsikringen skal se ud.

Vælg den rette hesteforsikring

Tegn forsikring

Ulykkesforsikring når du rider

Hesteforsikringen – og dermed de dækninger, der er nævnt ovenfor – sikrer hesten og den økonomiske investering, du har gjort dig som hesteejer. Men hvad med dig?

Med en ulykkesforsikring kan du få erstatning, hvis du får varige mén efter en pludselig ulykke – f.eks. hvis du falder af hesten under en ridetur, du falder på et glat staldgulv, eller hesten ved et uheld sparker dig.

Hvis du tegner en ulykkesforsikring hos Concordia Forsikring eller Himmerland Forsikring, kan du få erstatning allerede fra en méngrad på 5 %. Får du et varigt mén på 30 % eller derover, ydes der i de fleste tilfælde dobbelterstatning fra ulykkesforsikringen. Udover at sikre dig økonomisk dækker forsikringen også udgifter til fysioterapi og kiropraktorbehandling i op til 12 måneder efter ulykken.